به گزارش ميراث آريا(CHTN)، رئيس سازمان ميراث‌فرهنگي‌،صنايع‌دستي و گردشگري استان اردبيل با بيان اين مطلب گفت:‌ زمين اين منطقه متعلق به منابع طبيعي است، اما فردي در آن کشاورزي انجام داده و ادعا مي‌کند که اين زمين حق اوست. البته با پيگيري‌هاي منابع طبيعي گيلان گويا در اين اواخر به نفع منابع طبيعي راي صادر شده است.

\"مسعود علويان صدر\" تصريح کرد: تاکنون احداث تله‌کابين در اين مکان شروع نشده است. اين امر نيز به دليل وجود مشکلات اداري و دست و پاگيري است که متاسفانه هميشه گريبان سرمايه‌گذاران مناطق مختلف را گرفته و مانع‌ انجام به موقع طرح‌ها مي‌شود.

وي با اشاره به تغيير طرحي که شرکت دهکده گردشگري حيران در اين منطقه ارائه داده بود، گفت: قرار بود که در اين منطقه اين شرکت، تله‌کابيني از گردنه حيران در استان اردبيل تا بخشي از جنگل‌هاي فندقلو که در استان گيلان است احداث کند که متاسفانه با وجود مخالفت‌ها و درگيري‌هاي بسيار اداري، اين سرمايه‌گذار مجبور شده است طول تله‌کابين را بارها کوتاه کرده و مکان ايستگاه‌هاي مختلف آن را بارها تغيير دهد.

علويان با اشاره به طول جديد تله‌کابين فندقلو خاطرنشان کرد: منتهي‌اليه جنگل‌هاي فندقلو به گردنه حيران مشرف مي‌شود و درست از همين نقطه ايستگاه تله‌کابين شروع شده است. در اين مکان يک شهربازي مدرن، هتل 5 ستاره و رستوران پذيرايي طراحي شده است. اين ايستگاه از اين مکان شروع مي‌شود و در قسمت‌هاي مختلف گيلان بايد ايستگاه‌هاي مختلفي را نصب کرد. در اين مسير تعاملات سازمان منابع طبيعي با مردم مشکلات بسياري براي سرمايه‌گذار به وجود آورده است، اما ما از سرمايه‌گذار خواهش کرديم تا کار ساخت شهربازي و هتل 5 ستاره را که مشکلي براي احداث آن وجود ندارد، آغاز کند تا به مرور زمان مشکلات تله‌کابين را نيز پيگيري و برطرف کنيم.

وي افزود: اگر مکان ايستگاه‌ها به طور دقيق مشخص نشود، تله‌کابين احداث نخواهد شد، چرا که با تغيير ايستگاه‌هاي مسير بايد مکان ايستگاه اول را نيز تغيير داد. قرارداد ساخت تله‌کابين را نيز سرمايه‌گذار منعقد کرده و بيعانه‌اي هم پرداخته است. اما تاکنون نتوانسته است زمين را براي شروع کار تحويل بگيرد.

رئيس سازمان ميراث‌فرهنگي،‌ صنايع‌دستي و گردشگري استان اردبيل با اشاره به مشکلات بانکي سرمايه‌گذاران اين استان گفت: متاسفانه ديدگاه بانک‌ها به صنعت گردشگري ديدگاه روشني نيست. در حقيقت بانک‌ها نمي‌توانند چشم‌انداز و افق گردشگري را براي خود ترسيم کرده و بيشتر زمان حال را مي‌نگرند. در منطقه فندقلو نيز با وجود پتانسيل‌ها و جاذبه‌هايي که اين منطقه دارد، هنوز نتوانسته‌ايم براي بانک سپه توجيه اقتصادي مطرح کنيم.

علويان گفت: سال گذشته جشنواره‌اي که در جنگل‌هاي فندقلو برگزار شد، حدود 10 هزار گردشگر را به اين منطقه جذب کرد. همچنين اين منطقه در روزهاي پنج‌شنبه و جمعه با خيل عظيمي از گردشگران مواجه است. از سويي نيز جنگل‌هاي فندقلو از منابع طبيعي بسيار زيباي اين استان است. بابونه و فندق آن بسيار بي‌نظير است. گياهان اين منطقه علاوه بر خصوصيات طبيعي، ويژگي‌هاي منحصر به فردي هم دارند از جمله اينکه اين منطقه ذخيره‌گاه‌ ژنتيک گياهان دارويي است و انواع گياهان دارويي به صورت طبيعي در آن کشت مي‌شود. اين منطقه به‌عنوان منطقه نمونه گردشگري نيز از سوي هيأت دولت مصوب شده است و پيش‌بيني مي‌کنيم که در آينده نه‌چندان دور فعال‌ترين مناطق نمونه گردشگري استان شناخته شود، چرا که هنوز با نبود زيرساخت‌هاي مناسب مردم از آن استفاده مي‌کنند.

علويان گفت: پيگيري‌هاي لازم را براي حل مشکلات بانکي سرمايه‌گذاران از طريق استانداران و روساي بانک‌ها انجام خواهيم داد و اميدواريم بتوانيم اين مشکلات را حل و فصل کنيم.

/103/h




انتهای پیام/

کد خبر 1386040462